Beautiful Blog

Hogyan lehet még nagyobb a konyhaszigeted?

Az ATIM egyik vasalat újdonsága a TOP 33, ami minden nagyobb méretű konyhában álom lehet a gurmanok számára. Első látásra egy nagyvonalú sziget a konyha közepén, azonban közelebb lépve kiderül, mit is rejt valójában a szem elől, amitől abszolút más, mint az eddig ismert és megszokott konyhaszigetek.

A TOP 33 nem más, mint a bútorba épített láthatatlan vasalatrendszer,  ami a hagyományos konyhaszigetet egy mozdulattal duplaméretű munkafelületté alakítja.

 

A konyhasziget munkapultján – elektronikusan vagy manuálisan – egy második asztallap mozgatható, ami  könnyedén elcsúszik a helyéről, miközben alóla előbukkan az eredeti konyhapult.

Ez lehet egy egyszerű munkalap, de a mostani trendeknek megfelelően rejtheti a konyhakészülékeket is például a főzőlapot, illetve a mosogatómedencét is.

Az elmozduló asztallap nyitott állapotában kényelmes, akár többszemélyes, teljes értékű étkezőasztalként is funkcionálhat, hiszen a vasalat mérete miatt ez egy határozottan nagy, 90 x 120 centiméteres felületet jelent –  míg használaton kívül  egyetlen milliméter sem vesz el a konyha alapterületéből.

A TOP 33 vasalat  szabványméretű konyhabútor elemekbe  beépíthető, és bármilyen munkapulttal kombinálható.

Egy dologra kell csupán figyelni az szabvány elemek teljes mérete 120 cm hosszú és 90 cm mély kell, hogy legyen, ami legegyszerűbben 2 db 60×60 centis, , és 2 db 60×30 centis elemekből állítható össze.

Amennyiben az eredeti, alsó pultba gépeket és/vagy mosogatómedencét szeretnénk beépíteni, időben kell megtervezni az elektromos- és vízkiállásokat, valamint a csatorna elvezetést, hiszen a sziget szabadtérben áll, tehet ezeket a födémben kell kialakítani.

Design tekintetében is szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. A pulto(ka)t egyforma, de akár különböző anyagokból is kialakíthatjuk, a legegyszerűbb laminátoktól indulóan a legprofesszionálisabb megoldásokig, úgy, mint a különleges antibakteriális felületű Dekton és Silestone vagy a rendkívül elegáns és értékes, féldrágakő Sensa lapok.